Languages

SETU Nieuws

SETU Invoice standaard volgt de Nederlandse 'gebruiksinstructie' van de Europese Norm

Geplaatst op 30 May 2018

De Europese Norm voor e-factureren (EN 16931) is in oktober 2017 gepubliceerd. Vanaf april 2019 zijn overheden verplicht om e-facturen te ontvangen en te verwerken die hieraan conform zijn.

SETU publiceert OpenAPI specificaties voor ondersteuning RESTfull implementaties

Geplaatst op 30 May 2018

De SETU Standard for Transmission and Security beschrijft hoe de gestandaardiseerde SETU-berichten kunnen worden uitgewisseld, gebaseerd op XML en e-mailberichten.

eValidator ook open voor niet-SETU leden

Geplaatst op 09 Mar 2018

Sinds december 2017 is de eValidator ook toegankelijk voor klanten en andere gebruikers van de standaarden. Voorheen was de tool alleen te gebruiken door SETU-leden.

Ook Eerste Kamer stemt in met wijziging Aanbestedingswet e-factureren

Geplaatst op 09 Mar 2018

Eind 2017 heeft ook de Eerste Kamer ingestemd met de wijziging van de Aanbestedingswet op het gebied van e-factureren.

SETU bestaat 10 jaar

Geplaatst op 18 Jul 2017

Op de dag af tien jaar geleden werd de SETU opgericht. Dé standaard voor elektronisch berichtenverkeer in de flexbranche. Tijd voor een terugblik.

SETU-standaarden voortaan online beschikbaar

Geplaatst op 21 Dec 2016
In het huidige digitale tijdperk hoort een moderne, toegankelijke en gebruiksvriendelijke manier van het delen van informatie. Ook de SETU gaat hier in mee. Daarom worden de standaarden voortaan ontwikkeld, beheerd en gepubliceerd in een online omgeving. Op dit online platform zijn alle aspecten van de standaarden te raadplegen.
 
Daarnaast biedt het platform functionaliteiten voor de SETU ten aanzien van het beheren van de standaarden, de interactie met haar participanten en abonnees en het delen van informatie over het gebruik van de standaarden.
 
Ga naar onze website (www.setu.nl) of rechtstreeks naar het platform via http://standaard.setu.nl om een kijkje te nemen.
 

SETU publiceert Invoice versie 2.0

Geplaatst op 21 Dec 2016
E-factureren is de toekomst. Het is sneller, gemakkelijker en nauwkeuriger, want het verwerken van een e-factuur kost minder tijd en is minder foutgevoelig dan het verwerken van een papieren of PDF-factuur. Zowel leveranciers als klanten besparen daarmee tijd en geld. Vrijwel alle softwarepakketten in de uitzendbranche ondersteunen de SETU-standaard voor elektronisch factureren.
 
In de afgelopen maanden heeft de SETU gewerkt aan een nieuwe versie van de factuurstandaard. Deze versie kun u online raadplegen via de SETU website: http://standaard.setu.nl.
 

Rijksoverheid stapt over op e-factureren per 1 januari 2017

Geplaatst op 22 Jun 2016

Minister Kamp kondigt deze datum mede aan namens minister Blok van Wonen en Rijksdienst. Hij doet dat in de Voorjaarsrapportage Regeldruk aan de Tweede Kamer.

Publicatie Bemiddeling standaarden versie 1.3 en Verwerking standaarden versie 1.4

Geplaatst op 16 Jun 2015

Een SETU werkgroep heeft de eerste helft van dit jaar gewerkt aan nieuwe versies van de Bemiddeling en Verwerking standaarden. Op dit moment kunnen wij een viertal standaarden publiceren.

Interview Reflex december 2014 - Gebruik SETU-standaard gaat nieuwe fase in

Geplaatst op 22 Jan 2015

"Stap over drempel heeft grote voordelen"

Efficiënte informatie-uitwisseling met de open standaard SETU gaat een nieuwe fase in. Alle standaarden zijn ontwikkeld en moeten nu zoveel mogelijk benut worden. “Uitzendbureaus hikken vaak tegen de drempel aan, maar zodra ze er overheen stappen, ervaren ze de voordelen,” zegt manager ICT & SA Hetty Braam over de praktijkervaring van Timing. “De tijdwinst is echt heel groot.”